זכויות יוצרים על האלמנטים והפונטים המרכיבים את הלוגו
בתהליך ייצור של לוגו לעסק עושים בעלי המקצוע שימוש באלמנטים שונים, כמו תמונות, עיצובים, צורות או פונטים שעלולות לחול עליהם זכויות יוצרים.
כאשר אתם מתקשרים מול בעל מקצועי, ודאו מולו כי הוא מודע לעניין, ולא חושף אתכם לתביעות עתידיות, שיעמידו את העסק שלכם בסכנה.
אם לא ברור כמה הנושא הזה מהותי, הנה סעיף מתוך "חוק העיצובים" שמסדיר את נושא זכויות היוצרים בכל הקשור לעיצובים גרפיים – "בתובענה על הפרת עיצוב, רשאי בית המשפט, על פי בקשת התובע, לפסוק לתובע, בשל כל הפרה, פיצויים בלא הוכחת נזק בסכום שלא יעלה על 100,000 שקלים חדשים."
הנושא הזה קריטי במיוחד בעבודה עם מעצבים בתחילת דרכם שלא מודעים לחשיבות של עבודה מסודרת עם רישיון לכל אלמנט או פונט בהם משתמשים.
קבלת קבצי המקור
שילמתם עבור עיצוב לוגו לעסק? ודאו כי בנוסף ללוגו המעוצב אתם מקבלים את קובץ המקור של המעצבת, כך שאם תבחרו בעתיד לערוך את הלוגו או לבצע בו שינויים, תוכלו לעשות זאת בלי תלות בסטודיו שעיצב לכם את הלוגו.
נשמע מובן מאליו – אבל זה לא.
התאמה הלוגו למוצרים משלימים
לכל בית עסק המאפיינים הייחודיים לו, והאביזרים הרלוונטיים לקהל הלקוחות שלו, בהם ניתן לעשות שימוש כדי לייצר את החיבור המפרה בין הלקוחות לבית העסק.
כאשר אתם פועלים לעיצוב לוגו עבור העסק, ודאו כי הוא תואם את אסטרטגיית המוצרים המשלימים שלכם, וניתן יהיה לעשות בו שימוש בהדפסה על חולצות, כוסות, מדבקות, ועוד.
באחת העבודות שלנו עיצבנו לוגו לצימר וידענו שהלקוחה רוצה לייצר חלוקים עם רקמה של הלוגו. כשהעברנו לה את קבצי המיתוג יצרנו קובץ מיוחד ספיציפי שמיועד לרקמה שהקווים בו היו עבים יותר מהלוגו המקורי מכיוון שאי אפשר לרקום על חלוק קווים דקים מדיי.
בעבודת מיתוג סטנדרטית שלנו אנחנו מעבירים ללקוח 30-50 קבצים למטרות שונות מחולקים לקטגוריות ומתוייגים כך שתמיד יידע לאתר את הקובץ שהוא צריך בעתיד. לפעמים לקוחות פונים אלינן לאחר שנה או שנתיים עם שאלה לגבי אחד הקבצים או בקשה מאחד הספקים שלהם – אנחנו תמיד שמחים לעזור.
גם כאן, עבודה עם חברה בעלת ניסיון בעיצוב ומיתוג היא יתרון גדול שיחסוך לכם המון כאב ראש ואפילו כסף בהמשך.